Home / Arcade en actie / Blitz Brigade

Blitz Brigade

Gameloft brengt met Blitz Brigade een compleet nieuwe speelstijl naar de mobiele platform. Het is een ludieke multiplayer game waarmee Gameloft de aanval opent op EA’s Battlefield Heroes. De naam Blitz Brigade doet een beetje denken aan een soort van WOII film. Het is weliswaar geen film, maar een heuse Android game! Blitz Brigade – ...

Review overzicht

Gameplay - 90%
Graphics - 90%

90%

Samenvatting Blitz Brigade is shootergame waar een sausje humor overheen is gegoten.

Beoordelingen door gebruikers: 4.6 ( 2 stemmen)
90

Gameloft brengt met Blitz Brigade een compleet nieuwe speelstijl naar de mobiele platform. Het is een ludieke multiplayer game waarmee Gameloft de aanval opent op EA’s Battlefield Heroes. De naam Blitz Brigade doet een beetje denken aan een soort van WOII film. Het is weliswaar geen film, maar een heuse Android game!

Blitz Brigade – cartoongames nieuwe rage

Er lijkt langzamerhand een splitsing in de gamewereld te ontstaan, namelijk games die er steeds meer en meer realistischer uit proberen te zien en games die juist meer het tegenovergestelde doen door dit concept los te laten en zich meer focussen op de gameplay dan de graphics.

In deze laatste categorie kan ook Blitz Brigade geschaard worden. Want bij Blitz Brigade ligt de nadruk niet zozeer op zeer realistische graphics maar meer om het spelplezier en gameplay. De makers van Blitz Brigade, Gameloft, heeft heel goed gekeken naar de twee andere populaire cartoon games Battlefield Heroes en Team Fortress 2.

Gameloft moet bij het maken van Blitz Brigade wel gedacht hebben, wat EA heeft gedaan met Battlefield Heroes op de computermarkt moeten wij ook kunnen doen op de smartphones en tablets. Als Gameloft bleef slapen zal er vroeg of laat een gamemaker zijn die een soortgelijk concept op de handhelds zal uitbrengen.

Aangezien zowel Battlefield Heroes als Team Fortress 2 twee zeer populaire gratis te spelen cartoonshooters zijn kon een soortgelijke game voor de smartphone en tablets niet uitblijven.

Blitz Brigade – alles draait om multiplayer

Blitz Brigade vergelijken met Battlefield Heroes of Team Fortress 2 is absoluut geen minachting voor Blitz Brigade. Want de game speelt heel fijn en ziet er ook heel goed uit.

Blitz Brigade is vooral gebouwd rondom de multiplayer functionaliteit, waarbij je voornamelijk anderen moet neerknallen met diverse wapens. Wil je niet gelijk online gaan spelen dan is dat geen probleem in Blitz Brigade, je kan namelijk ook een van de 120 traingsmissies spelen.

Blitz Brigade – gameplay

Net als in Battlefield Heroes heeft elke speler van Blitz Brigade een bepaalde klasse waarin die goed is. Bij deze klassen hoort een bepaalde wapenuitrusting en een specifiek aantal voertuigen. Blitz Brigade heeft daarnaast twee verschillende speelmodussen, namelijk een Deathmath- en een Domination-modus.

In de Domination modus speel je in een team van zes spelers waarbij je een locatie moet bemachtigen en zodra deze van jouw team is dien je deze locatie te verdedigen. In de Deathmatch modus speelt elke speler voor zich.

Zoals aangegeven heeft elk team spelers van verschillende klassen, je kan spelen als een soldaat, gunner of een sniper specialist.

Soms zijn bepaalde situaties in de game zo druk dat je gewoon vingers tekort komt, je moet allerlei handelingen tegelijkertijd uitvoeren. In dit soort gevallen mis je toch heel erg een controller of een toetsenbord waar je meer mogelijkheden hebt.

Blitz Brigade – upgrades

Evenals bij Battlefield Heroes of andere freemium games kun je ook Blitz Brigade gratis spelen. Maar als je een beetje sterkere wapens wilt of andere bijzonderheden dan kun je hiervoor in-game aankopen doen. Gameloft heeft zelf een eigen betaaleenheid voor zijn games welke zij Gems noemen. Deze kun je met echt geld kopen.

De in-game aankopen zijn wel vrij prijzig. Als je een goed gespekte rekening hebt dan kun je al je geld in Blitz Brigade verbrassen, maar echt slim is het niet, want het gaat heel hard als je een aantal in-game aankopen doet. Je kunt de gekochte Gems gebruiken voor wapens, voertuigen of voor het sneller vrijspelen van nieuwe speelhelden.

Blitz Brigade – conclusie

Blitz Brigade mag dan als gameconcept niet echt uniek zijn, want games als Battlefield Heroes en Team Fortress 2 bestaan al een tijdje. Maar voor smartphones en tablets is wel een vernieuwde game!

Blitz Brigade is shootergame waar een sausje humor overheen is gegoten. Het is een uitgebreide multiplayer shooter die een compleet nieuwe game ervaring naar de mobiele toestellen heeft gebracht.

Download Blitz Brigade

Je kunt de Android game Blitz Brigade downloaden vanuit de Google Play Store:

Screenshots van Blitz Brigade

Plaats een reacties

Or

Jou e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

19 − ten =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>