Home / Arcade en actie / Megapolis

Megapolis

Megapolis is de nieuwe SimCity game maar dan voor de Android waar je een eigen grote stad dient op te bouwen. Met meer dan een miljoen spelers per dag en meer dan 10 miljoen downloads is dit gegarandeerd de nummer één stedenbouw game voor de smartphones. Megapolis – gameplay De game Megapolis start je met ...

Review overzicht

Gameplay - 80%
Graphics - 85%

83%

Samenvatting Hou je van simcity, bouwspellen en andere strategische games in het algemeen, dan is Megapolis zeker een game dat je moet hebben.

Beoordelingen door gebruikers: 3.53 ( 6 stemmen)
83

Megapolis is de nieuwe SimCity game maar dan voor de Android waar je een eigen grote stad dient op te bouwen. Met meer dan een miljoen spelers per dag en meer dan 10 miljoen downloads is dit gegarandeerd de nummer één stedenbouw game voor de smartphones.

Megapolis – gameplay

De game Megapolis start je met twee fabrieken, twee huizen een elektriciteitsmast, een watertoren en een hamburgerrestaurant. Voor het bouwen van gebouwen en andere faciliteit krijg je ook een startkapitaal mee, enkele duizenden coins en een aantal megabucks. Voor het bouwen van grote wolkenkrabbers heb je een bepaalde level nodig en vaak duizenden coins.

Maar je kunt dit ook overslaan door je megabucks in te zetten. Als je al in het begin alle megabucks inzet zal je het moeilijk krijgen om je stad goed op te zetten. Het is dan ook heel belangrijk om in het begin geen megabucks te gebruiken, je zal deze hard nodig hebben, tenzij je graag je bankrekening lichter wilt laten zijn, want de megabucks en de coins kun je ook voor echt geld kopen.

In het begin ben je vrij fanatiek met het opbouwen van je stad en is zoek je vaak gaandeweg uit hoe je coins en megabucks kan verdienen. Je kan ook de helpfunctie gebruiken, maar wij vonden deze wel heel summier. Je kunt coins verdienen door een aantal restaurantjes op te zetten en de belastingen (taxes) te innen. Je moet er niet op rekenen dat je ineens veel coins kan binnenharken.

Megapolis – coins

Je kunt meer coins verdien door fabrieken te bouwen en bepaalde spullen kan laten produceren om deze later weer met dikke winst te kunnen verkopen. In megapolis worden dit contracts genoemd. Hoe meer contracts je afsluit hoe meer coins je kan verdienen. Het is dan ook nuttig om een aantal verschillende fabrieken neer te zetten. Wij hadden 50 contracten afgesloten en hadden al snel meer dan 100.000 coins verdiend.

Om nog meer coins te verdienen kun je op het bekericoontje klikken, deze staat vaak rechtsboven in het beeld, hierin staan nog meer doelen waarbij je extra inwonder of extra coins binnen kan krijgen. Links in het beeld staan ook enkele actuele doelen waarmee je extra coins en soms ook megabucks kan verdienen.

Megapolis – social

Megapolis legt wel heel veel de nadruk op sociale netwerken, zo kan je virtuele vrienden uitnodigen binnen het Megapolis netwerk. Maar je kan Megapolis ook connecten met je Facebookaccount waarbij je ook echte vrienden kan uitnodigen. In de game kom je er al heel snel achter dat je verschillende onderdelen nodig hebt om iets af te bouwen, zoals een waterkrachtcentrale, een brug of een haven.

Doordat soms je fabrieken uitvallen zal het contract voor het produceren van de spullen moeten canellen of je zal de hulp van je vrienden in moeten roepen. In dat soort gevallen ben je heel veel afhankelijk van je vrienden om de doelen te kunnen voltooien. Het is dan ook heel belangrijk om vrienden te hebben. Help je vrienden als je zelf ook geholpen wilt worden. Als je zelf nooit iets terugdoet voor je vrienden zal je op een gegevens moment ook weinig hulp terug krijgen.

Megapolis – megabucks

De game draait heel veel om de megabucks, al snel zul je merken dat je vaak een tekort zal hebben aan de megabucks. Om de doelen te kunnen voltooien moet je vaak gebouwen of versieringen voor je stad bouwen of planten. Op een gegeven moment is de ruimte helemaal volgebouwd, je hebt dan meer ruimte nodig, je kunt extra ruimte kopen voor drie of meer megabucks.

De megabucks kun je weer verdienen doordat je steeds een level hoger komt. En om een level hoger te komen moet je weer bouwen, het is dan ook een kunst om goed na te denken waar je wat neerzet om zo de ruimte goed te benutten. En zoals al eerder hierboven genoemd kun je de megabucks ook tegen echt geld kopen.

Als je deze game wilt spelen zonder je bankrekening leeg te plunderen of te moeten bedelen bij je facebook vrienden is het slim om de megabucks op te sparen. Doe je dit niet dan duurt het heel lang voor je je stad kunt opbouwen.

Megapolis – icoontjes

megapolisIn de game Megapolis zijn er veel icoontjes aanwezig, het kost wel wat tijd om te begrijpen wat elk icoontje betekent. Wij sommen de betekenissen hiervan voor je op zodat je de game makkelijker kan beginnen, wij benoemen de icoontjes met de klok mee en starten rechtboven in de hoek:

 • Bekercioon: hierin staan de belangrijkste doelen van de game benoemd, zodra je deze haalt krijg je hiervoor paarse sterretjes (ervaringspunten) en een flink aantal coins.
 • Gebouw met de letters TOP: hierin staan de de top spelers van Megapolis opgesomd per verschillende categorieën. Zo kun je de steden van de spelers bekijken met de meeste ervaringspunten (paarse sterretjes), de steden van spelers met de meeste coins, de steden van spelers met de hoogste inwonersaantal. Om terug te keren naar je eigen stad klik je op het huisje met een pijtlje rechtsonderin.
 • Opties: hiermee kun je tot de instellingen komen van de game, waarin je bijv. kan aangeven of je notificaties op je telefoon wilt ontvangen of je kut van het netwerk wisselen of megabucks en coins kopen.
 • Bulldozer: met de bulldozer kun je items verplaatsen of verwijderen.
 • Huis met een groen dak: hiermee kun je de verschillende items uitkiezen die je kan kopen, bijv. woningen, fabrieken, wegen, versieringen voor je stad.
 • Storehouse (huisje met een rood dak): als je opslagruimte hebt gebouwd en enkele items hebt dan zie je dit icoontje staan met daarin de spullen die bewaard worden in het opslaghuis.
 • Pakketje met een rode strik: hierin staan de wensenlijstje van je vrienden en de spullen die je eventueel hebt ontvangen van je vrienden of de spullen die je naar je vrienden kan versturen
 • Vriendenicoontje (groen en oranje/geel poppetje): hierin staan je vrienden vermelden, je krijgt er in het begin een aantal gratis, de overige vrienden kan je uitnodigen. Elk acht uur kan je acht uitnodigigen versturen. Om de 24 uur verschijnt er ook een cadeau (vaak coins) die je kan innen.
 • Lijst met de doelen: de doelen die je dient te behalen om coins te verdienen (vaak tussen de 5.000 en 15.000 coins).
 • Coins: het aantal coins dat je hebt, als je erop klik kun je meer coins kopen.
 • Megabucks: het aantal megabucks dat je hebt, als je erop klikt kun je megabucks kopen.
 • Paars streepje met een sterretje: deze staat midden in het beeld en weergeeft welk level je bent en hoeveel ervaringspunten je nog nodig hebt een level hogerop te komen.
 • Bevolking: een getal met de letter K erachter. De K betekent maal duizend, stel dat er 5K staat dan betekent dit 5.000. Eronder staat max met een getal eranaast. Dit houdt in dat je met het aantal voorzieningen dat je in je stad hebt gebouwd zoveel mensen kunt hebben. Je kunt niet meer mensen hebben dan het het max getal.
 • Water: naast de bevolking staat een druppelicoontje, deze heb je nodig om voorzieningen in je stad aan te leggen. Je kunt deze verhogen door bijv. watertorens of een watercentrale te bouwen.
 • Elektriciteit: deze wordt aangegeven met een icoontje voor elektriciteit. Net als water heb je deze nodig voor de voorzieningen van je stad. Je kunt deze krijgen door zonnepanelen, windmolens of andere energiebronnen te bouwen.

Megapolis – conclusie

Hou je van simcity, bouwspellen en andere strategische games in het algemeen, dan is Megapolis zeker een game dat je moet hebben. In het begin is het niet allemaal even duidelijk wat je exact moet doen, maar gaandeweg leer je de game beter kennen en begrijpen en zal je het ook leuker vinden. Je moet wel veel geuld en tijd hebben om de game te kunnen spelen. Het kost simpelweg tijd voordat de gebouwen gebouwd zijn en voordat je coins en megabucks hebt verdiend.

Wil je dan ook snel even een grote stad vol met hoogbouw neerzetten dan kun je deze game beter links laten liggen, want dat gaat je toch niet lukken, je dient geduldig te zijn. Het werkt soms wel frustrerend dat je vaak een tekort hebt aan megabucks en coins.

Maar dat maakt de game er niet minder leuk op, dankzij de leuker 3D graphics van de gebouwen en andere architectonische hoogstandjes ziet Megapolis er heel leuk uit. Dankzij de vele honderden verchillende gebouwen kun je een compleet eigen stad inrichten naar eigen stijl. Maar je kunt er ook een mengelmoes maken van de moderne architectuur en de klassieke gebouwen.

Wij testten deze android game op een Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Note en de Sony Xperia Z. Op alle toestellen kon de game goed en zonder problemen draaien.

Download Megapolis

Je kunt de Android game Megapolis downloaden vanuit de Google Play Store:

Screenshots van Megapolis

12 reacties

 1. Ik heb een trucje (een soort cheat) gevonden hoe je heel veel megabucks in Megapolis kan krijgen. Ik heb het getest op mijn Galaxy S II (Android 4.1)

  Maak een simpele stad aan. Ik had mijn account wel geconect met facebook maar speelde niet op het Facebook platform maar op het platform van Social Quantum. Zet wat gebouwen neer voor het begin. Dit mag ook één huisje zijn.

  Druk dan op de middelste knopje om naar het Android beginscherm te gaan. Ga dan naar Instelling > Applicatiebeheer. Zoek hierin de game Megapolis. Klik op gedwongen stoppen. Klik op buffer wissen en daarna op gegevens wissen. Verwijder de game zelf niet.

  Start daarna Megapolis opnieuw op. Je hebt nu als het goed is 33 (als ik het me goed herinner) megabucks en veel meer ruimte om te bouwen. Laat mij weten of het jou gelukt is.

  Ik kwam per toeval achter deze trucje, ik was level 17/18, maar mijn stad was volgebouwd en ik had weinig megabucks om de bouwruimte uit te breiden. Ik wilde opnieuw beginnen maar via het menu zag ik geen reset optie of iets. Toen heb ik het op deze manier geprobeerd, en het werkte.

  Laat maar weten of het jullie ook is gelukt.

 2. Bij mij werkte dit trucje voor de helft, ik kreeg wel meer megabuck, 31 om precies te zijn. Maar ik kreeg niet meer bouwruimte.

 3. Ha wat een super geniaal trucje, het werkte bij mij. Ik kreeg inderdaad ook minder megabucks dan Rick zegt, maar met 22 megabucks mag ik niet klagen. Ik kreeg er ook meer dan 75 duizend muntjes/coins bij.

  Ik heb hiervan een schermafdruk/screenshot gemaakt hoe kan ik deze hier bijvoegen als bewijs dat het gelukt is? Even kijken of dit werkt
  http://cdn.imghack.se/medium/fe367f695c38194f59d63fc9d576ade8.png

 4. Het werkt niet bij mij op mijn Xperia X10

 5. Het irriteert mij dat je voor die leuke gebouwen echt geld voor moet betalen, megapolis werkt gewoon verslavend

 6. Ik wilde megabucks kopen via Paypal… weet iemand hoe dit werkt ik heb paypal aangemaakt maar ik heb GEEN creditkaard is dit wel vereist?

 7. Voorzover ik weet kan je in megapolis alleen aankoopen doen als je creditcard hebt.

 8. Ik heb genoeg megabucks maar hoe krijg je meer bouwgrond?

 9. Door bij het te kiezen van het bouwen de keuze maken voor expations. Dan kun je uitbreiden.

Plaats een reacties

Or

Jou e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

eighteen + thirteen =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>